Santos je francouzský výrobce zařízení pro přípravu jídla, kávy a džusů, jehož historie sahá do roku 1954, kdy byla tato značka založena André Fouquetem. Rok 2024 tedy přinese jubilejní oslavy a také nové produkty. Původně společnost dodávala pouze profesionální mlýnky na kávu a struhadla na sýr maloobchodníkům.

Výroba a distribuce

Všechny produkty značky Santos splňují nejpřísnější mezinárodní normy (UL, GS, CE, NSF, KC atd.) a od samého počátku jsou vyráběny výhradně ve Francii. Precizní a ruční výroba je svěřena operátorům, kteří mají za spotřebiče zodpovědnost, a to od začátku výroby až po konečnou kontrolu a otestování produktu po jeho finálním sestavení.

Santos je jako výrobce a firma velmi flexibilní, vždy si udržuje maximální množství zásob a plní i nejtěsnější termíny. Pyšní se zastoupením ve více než 130 zemích světa a pravidelně se účastní nejdůležitějších veletrhů po celém světě. Při vývoji pak dbá na to, aby všechny produkty vyhovovaly potřebám profesionálů v Evropě, Asii, na Středním východě a v USA.

Kategorie produktů značky Santos

Portfolio značky Santos zastupuje poměrně široce naši nabídku produktů v kategorii mechanické zpracování surovin včetně kávomlýnků a dávkovačů kávy.

Lisy_na_citrusy

Lisy na citrusy

Pro menší provozy se hodí zejména otevřené lisy na citrusy. Jednotlivé modely se liší provedením a také použitým materiálem. Vybrat si můžete jak modely s plastovou miskou, tak i modely s nerezovou miskou hlavy lisu. Jsou vybaveny jedním nebo třemi vymačkávacími kužely a hravě zvládnou lisování pomerančů, grapefruitů a limetek.

Potřebujete větší výkon? Pak sáhněte po pákovém lisu na citrusy, který využívá při práci odstředivou sílu a dle typu si poradí s 30–50 l čerstvé šťávy za hodinu. Přítlačná páka udržuje citrus na vymačkávacím kuželu a vy tak vylisujete nejen šťávu, ale i dužinu. Všechny pákové lisy na citrusy od značky Santos disponují:

  • vyjímatelným nerezovým děrovaným košíkem s nerezovým univerzálním vymačkávacím kuželem
  • nerezovou nádobou
  • vyjímatelnou odkapní miskou
  • tichým asynchronním motorem
N70

LIS NA CITRUSY N 70 EVOLUTION ŠEDÝ

  • vhodný do náročných provozů pro s intenzivním používáním

VÍCE INFORMACÍ

N10

LIS NA CITRUSY N 10 ŠEDÝ

  • Stolní elektrický lis na citrusy s přítlačnou pákou a mikrospínačem

VÍCE INFORMACÍ

N10C

LIS NA CITRUSY N 10C CHROM

  • Stolní elektrický lis na citrusy s přítlačnou pákou a mikrospínačem

VÍCE INFORMACÍ

juice_2

Barové a kuchyňské mixéry

Stolní barové mixery jsou určeny pro profesionální použití v různých provozech. Jejich přednosti nevyužijí jen bary, ale také restaurace, nemocnice, školky, hotely nebo například obchody se zdravou výživou.

Silnější z nabídky zvládnou hravě i přípravu drceného ledu a práci s mraženým ovocem.

Barový mixér Santos pod označením N62 je špičkovým pomocníkem pro profesionální přípravu koktejlů, smoothies a dalších nápojů v juice barech, hotelech a fast foodech. Díky technologii Dual Crushing Action a obousměrné rotaci nože zvládne mixovat mražené ovoce a led rychle a efektivně. Nabízí variabilní rychlost, přednastavené programy a je vybaven dotykovým LCD panelem. Unikátní je také možnost nahrání vlastního menu přes USB. K mixéru dodáváme standardně dvě čiré nádoby, ale dokoupit si můžete i barevné varianty pro lepší rozlišení alergenů.
Motor bez uhlíků zajišťuje dlouhou životnost a nízkou hlučnost.

Barový mixér Santos pod označením N66 disponuje 9 optimalizovanými programy pro různé typy nápojů, včetně koktejlů a smoothie. Je vybaven bezuhlíkovým motorem, který zajišťuje jeden z nejtišších provozů na trhu a také dlouhou životnost a spolehlivost mixéru. Součástí je čirá nádoba s kapacitou 2,4 l, s možností doplnění o barevné varianty pro lepší rozlišení alergenů. Mixér nabízí předprogramované recepty pro okamžité použití.

Pokud hledáte mixér do provozů, jako jsou restaurace, nemocnice, školky či hotely, pak vyberte mixér Santos s označením N37. S přehledem zvládne:

  • rychle mixovat
  • drtit
  • sekat
  • připravovat emulze jak pro studenou, tak teplou přípravu potravin

Poradí si s tvrdými ingrediencemi jako jsou kostky ledu nebo kostry humrů. Nabízí variabilní rychlost až 15 000 ot./min a pulsní funkci pro dosažení přesného výsledku. Je dostupný ve variantách s 2 nebo 4 litrovými nádobami z plastu nebo nerezu.
Těžkou práci odvádí nerezový nůž s vysokou odolností určený i pro vysokou zátěž. Tento nůž v kombinace s tvarovanou nádobou nabízí opravdu kvalitní míchání, a ještě lepší vír.
Aby byla práce s mixérem opravdu bezpečná, je vybaven patentovaným systémem Santosafe®. Je do uzavírací systém, který bezpečně uzamkne na motorovém bloku nádobu a víko.
Motorový blok se prodává samostatně a nádoby je nutné přikoupit.

Kávomlýnky

Kávomlýnky

Santos se specializuje na kávomlýnky do prodejen a také ke kávovarům.

Pod pojmem prodejny si můžete představit různé typy provozů – prodejny kávy, supermarkety, pekárny nebo třeba pražírny. Umožňují regulovat hrubost mletí kávy a dle typu jsou vybaveny zásuvkou nebo držákem na sáčky. 
Mlecí kameny jsou vyrobeny z kalné oceli. To znamená dlouhou životnost a žádné připalování kávy. Vyžadujete velmi tichý provoz? Pak vyberte model v SILENT verzi.

Modely s označením N01 najdete také v kategorii mlýnků na mák a koření.

Santos_N55BF

KÁVOMLÝNEK N 55BF ČERNÝ PANEL - FRESH

Pokud se poohlížíte po spolehlivém mlýnku ke kávovaru do hotelu, baru nebo restaurace, doporučujeme vám kávomlýnek pod označením N55


Díky FRESH mletí dopřejete svým zákazníkům tu nejčerstvěji namletou kávu. Mlýnek má časovač pro mletí množství kávy na 1 až 2 šálky. Jakmile nasadíte páku, dojde k automatickému namletí dávky kávy, která padá přímo do páky. Můžete si nastavit hrubost mletí i velikost dávek v rozmezí 6,5–15 g. Záruka na samotný motor je 5 let.

Naprostou NOVINKOU tohoto rokuje I-Grind 67, který přináší inovaci v mletí kávy. Umožňuje vytváření vlastních receptů s ohledem na 3 parametry: nastavení mletí, dobu mletí a rychlost motoru. 
Mlýnek nabízí široké možnosti nastavení od pomalého po vysokorychlostní mletí, integrovaný LCD displej a tlačítko Turn & Push pro ještě snadnější ovládání. Samozřejmostí jsou funkce pro snadné čištění a údržbu, včetně rychlého přístupu k mlecí zóně a antistatické záložky.

Odšťavňovače

Nezáleží na tom, zda vaši zákazníci chtějí odšťavit citrusové plody, tvrdší zeleninu nebo exotické ovoce – tyto odšťavňovače dokážou zvládnout i ty nejnáročnější provozy, včetně fresh barů s běžným i intenzivním používáním.

Preferujete centrifugy? Pak koukněte po modelech s označením N50 a N68.
Model N65 je šnekový odšťavňovač vhodný do provozů s požadavkem na rychlou a kvalitní přípravu čerstvé šťávy lisované za studena.

Drtiče ledu

Proměňte ledové kostky a kloboučkový led na drobný ledový krystal, aniž byste se u toho zapotili.

Stolní drtič ledu pod označením N09 je ideální pro provozy specializující se na míchané nápoje s ledovou drtí. Umožňuje drcení kloboučkového a kostkového ledu s možností volby mezi jemnou a hrubou drtí. Tento stroj z hliníkové slitiny je vybaven tichým a silným asynchronním motorem a zahrnuje bezpečnostní spínač pro zastavení motoru při vyjmutí nádoby nebo zvednutí páky.
Nádoba má kapacitu 800 g a všechny demontovatelné části se dají umýt i v myčce. 
Další výhodou je možnost použití disků z krouhače sýra pro další využití.

Velkokapacitní drtič ledu N53 je ten pravý designový kousek, který odvede hromadu práce a zároveň nezkazí pohled na jakýkoli otevřený barový pult. Je jako stvořený pro intenzivní použití a přípravu koktejlů s drceným ledem či prezentaci mořských plodů. Disponuje násypkou a zásobníkem s dvojitou izolační stěnou, což umožňuje efektivní oddělení ledu od vody.
Umožňuje regulaci hrubosti drceného ledu a nabízí dva typy ovládání: manuální pro kontinuální drcení a automatické pro jednorázové drcení celé náplně násypky. Stroj se pyšní tichým a silným asynchronním motorem a snadnou údržbou díky demontovatelným částem vhodným pro mytí v myčce.

N09

DRTIČ LEDU STOLNÍ N 09

N53

DRTIČ LEDU VELKOKAPACITNÍ N 53 ŠEDÝ

Aby byly všechny produkty neustále opravitelné a vydrželi vám co nejdéle, zaručuje značka SANTOS dostupnost všech náhradních dílů více než 10 let po výrobě jakéhokoli spotřebiče z jejich nabídky.